AJANKOHTAISTA

Koulurakennushankkeen rahoituksesta

"Kauniaisten kaupunginvaltuusto on tehnyt periaatepäätöksen suomenkielisen koulurakennuksen rakentamisesta uimahallin tontille. Kun pohdimme uuden koulurakennuksen rahoitusta, on tärkeää pitää mielessä, että suomenkieliset perusopetuksen oppilaat tarvitsevat turvalliset, terveelliset ja monipuoliset tilat oppimistaan varten. Meillä on taloudelliset edellytykset tämän tarpeen täyttämiseksi."

Kauniaisten kaupunginhallituksen jäsen Tiina Rintamäki-Ovaska kirjoittaa suomenkielisen koulurakennushankkeen rahoituksesta. Lue Tiinan kirjoitus.


Kiitos!

Kokoomus on voittanut eduskuntavaalit. Kokoomus sai 10 lisäpaikkaa eduskuntaan eli 48 kansanedustajaa. Kiitos jokaisesta äänestä!

39,2% Kauniaisten äänistä annettiin Kokoomukselle. Kauniainen on Suomen kolmanneksi kokoomuslaisin kunta. Kauniaisten tahtotilana on entistä selvemmin kestävä politiikka.

Kokoomus sai Uudellamaalla kaksi lisäpaikkaa. Uusimaa on Suomen talouden veturi. On tärkeää, että Uudenmaan ääni kuuluu entistä vahvemmin maamme hallituksessa. Yhdessä teimme upeaa tulosta.

Kauniaislainen ehdokas Binga Tupamäki teki upean kampanjan ja keräsi 1818 ääntä. Tämä on toiseksi eniten kauniaislaisten ehdokkaiden äänimääristä.


Tulevan hallituksen peruttava nykyhallituksen Kela-korvauksiin tekemät leikkaukset

"Marinin hallitus toteutti vuoden alussa mittavat leikkaukset Kela-korvauksiin. Kokoomuksen mielestä on valtava riski ajaa alas korvauksia tilanteessa, jossa hoitojonot ovat ennätyksellisen pitkät ja julkinen terveydenhuolto on jo vahvasti kuormittunut." Kauniaisten kaupunginvaltuutettu Tuula Lehmuskoski kirjoitti paikallislehti KaunisGraniin Marinin hallituksen toteuttamasta Kela-korvausten leikkauksista.

Lue Tuulan kirjoitus.


Kauniaisten taloudesta

"Kauniaisten taloudella on mennyt hyvin vuonna 2022. Verotulot ovat kertyneet ennakoitua paremmin ja taloutemme on yli 10 miljoonaa euroa ylijäämäinen... Tarvitsemme menojenkasvunhallintaa ja mielestäni tavoite toimintakatteen kasvun rajauksesta +3 % / vuosi on kannatettava tavoite."

Kauniaisten kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Lauri Ant-Wuorinen kirjoittaa kaupungin taloudesta. Lue Laurin kirjoitus.


Vuosi 2022 Kauniaisten kuntapolitiikassa

Mitä tapahtui Kauniaisten kuntapolitiikassa vuonna 2022? Sote-uudistus; strategiaan maltillinen kasvu, matalat verot ja kouluinvestoinnit; kaavoituksessa eteenpäin askel kerrallaan; talousarviossa vuodelle 2023 hyvinvointia ja sivistystä. Lue tiivistelmä isoimmista valtuuston päätöksistä vuodelta 2022.


Kauniaisten Kokoomuksen valtuustoryhmä

Kauniaisten Kokoomuksella on 12 tekevää ihmistä valtuutettuna, lisäksi meillä on 13 varavaltuutettua. Kaupunginvaltuusto on valinnut henkilöt luottamustoimiin. Kokoomuksella on valtuuston puheenjohtajuus, kolme jäsentä kaupunginhallituksessa sekä neljän valiokunnan puheenjohtajuudet. Tutustu meihin.

Hyvinvointia tehdään isolla sydämellä, kestävillä päätöksillä ja toimivalla taloudella.

Miksi tarvitsemme uuden alakoulun?

Kauniaisten Kokoomuksen Satu Mollgren kirjoitti koulurakennuksista:

Kauniaisiin tarvitaan uusi suomenkielinen alakoulu, koska Mäntymäen koulu on liian pieni, liian pienellä tontilla ja liian kallis korjata toimivaksi ja turvalliseksi oppimisympäristöksi.

Lue Sadun kirjoitus


Pidetään huolta Kauniaisten taloudesta

Kauniaisten Kokoomuksen Lauri Ant-Wuorinen kirjoitti kaupunkimme taloudesta:

Kauniaisten taloutta on hoidettu vastuullisesti ilman veronkorotuksia kuluneen valtuustokauden aikana. Talouden tasapainottamisessa on tärkeää, että pidämme huolta tuloista ja pidämme menot kurissa...

Lue Laurin kirjoitus


Uutisia

Etätilaisuus: Nousu koronasta 11.5.

6.5.2021
Kauniaisten Kokoomus järjestää 11.5. klo 18-19 virtuaalitilaisuuden aiheella Nousu koronasta.

Elina Lepomäki: Mahdollisuuksien kaupunki 25.3.

9.3.2021
Kauniaisten Kokoomus järjestää etätilaisuuden yhdessä Elina Lepomäen kanssa.

Kaupunkirata

2.3.2021
Kauniaisten kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Tapani Ala-Reinikka kirjoitti kaupunkiradasta KaunisGraniin.

Antti Häkkäsen keskustelutilaisuus

1.12.2020
Kokoomuksen varapuheenjohtaja Antti Häkkänen pohjusti kattavasti Kauniaisten Kokoomuksen järjestämää keskustelutilaisuutta Kokoomuksen kannoilla ja linjauksilla. Ulko- ja turvallisuuspolitiikka, koulutus, sote-ja maakuntauudistus, talous ja työllisyys olivat keskeisimmät aiheet. Kysymyksiä herätti sote- ja maakuntauudistus sekä lasten ja nuorten hyvinvointi.

Tupamäki Uudenmaan Kokoomuksen varapuheenjohtajaksi

30.11.2020
Kauniaisten kaupunginvaltuutettu Binga Tupamäki valittiin Uudenmaan Kokoomuksen varapuheenjohtajaksi. Kaupunginvaltuutettu Olavi Filppula jatkaa piirihallituksen varajäsenenä.

Mikäli toivot lisätietoa tapahtumasta/tapahtumista tai haluat lähettää viestiä yhdistyksen hallitukselle,  helpoimmin se onnistuu vasemmalla olevan ilmoittautumis-linkin takana olevan yhteydenottokaavakkeen avulla. Aina voit myös soittaa. Puhelinnumerot löytyvät Tietoa meistä - painikkeen alta.

 

SEURAKUNTAVAALEISSA MUKANA KOKOOMUKSEN SEURAKUNTARYHMÄ

Veronkorotuksille on vaihtoehto

Valtuusto äänesti kokouksessaan talouden tasapainottamisohjelmasta. Säästöjä ja uusia tulovirtoja on löydettävissä. Kokoomus esitti valtuuston kokouksessa kompromissia, jossa veronkorotuksia olisi lykätty ainakin vuodella ja annettu tilaa suunnitelmalliselle organisaation tason etsimiselle, mutta tälle ei löytynyt yhtään kannatusta RKPstä tai muista vasemmistopuolueista. 

Lue kokoomuksen valtuustoryhmän kirjoitus kestävistä päätöksistä. 


 

Kielitaito on tärkeämpää kuin osaaminen?


Kauniaisissa on hallintosääntöön kirjattuna Suomen tiukimmat kielitaitovaatimukset kaupunginjohtajalle ja sivistystoimenjohtajalle, tehtäviin vaaditaan erinomaista suomen ja ruotsin kielen suullista ja kirjallista taitoa. Tällaista vaatimusta ei ole muissa kunnissa.

Kokoomus ehdotti kielitaitovaatimusten keventämistä, jotta tulevissa rekrytoinnissa voisimme asettaa johtajien osaamisen heidän kielitaitonsa edelle. Valtuuston äänestyksessä Kokoomus hävisi RKPn, Vihreiden ja SDPn blokille.

Lue Kokoomuksen valtuustoryhmän kirjoitus aiheesta.